donderdag 13 oktober 2011

Boerenkooltocht: reis naar verleden, heden en toekomst


Op donderdag 13 oktober jl. reisde een bus vol oudere inwoners van Hoonhorst, enkele (oudere) jongere deelnemers van Duurzaam Hoonhorst en de Lokatieraad van de Parochie langs een gevarieerd aantal zaken. In Ruinerwold hoorden we hoe de verdwijning van de warme bakker uiteindelijk een kans bleek: vol enthousiasme werd in prachtig dialect verteld over de internetbakkerij: vandaag besteld via de computer, morgen vers af te halen. Zo is er anno 2011 toch vers brood om te hoek verkrijgbaar bij de originele winkel uit 1928 in Ruinerwold. Bij de koffie en lunch werd er gemeenschappelijk gezellig heel wat af gediscussieerd en hardop gedacht over de vraag: wat willen jullie als ouderen nu graag gerealiseerd zien in Hoonhorst?

Bijzonder –in techniek, omvang en geluid- waren ook de draaiorgels in het museum in De Wijk. Aan het eind van de middag volgde nog een ontvangst bij de zorgboerderij de Damhoeve. Daar hebben we gehoord en gezien wat dagopvang voor ouderen kan zijn. En wat lag de moestuin er daar prachtig bij: dat er enkele dagbestedingsgasten groene vingers hebben was te zien.

Om de naam van de tocht eer aan te doen is afgesloten met een heerlijke boerenkoolmaaltijd bij Kappers. We bedanken de KBO voor de vlekkeloze organisatie en alle reisgenoten voor de positieve en inhoudelijke inbreng. En wat was het gezellig…!