dinsdag 22 november 2011

Zonnige strijd

Al meer dan 35 Hoonhorster eigenaren van zonnepanelen spelen elke week mee in een informele en zonnige competitie. Wie heeft de meeste kwh’s per m2, wie heeft de grootste totale opbrengst, wie scoort het meest boven verwachting….allemaal vragen en elke week een antwoord. De zonnepaneelbezitter levert de stand aan en krijgen een zeer uitgebreide lijst met uitslagen retour. Waarna het genieten is (net als bij alle andere competities) van de verklaringen, excuses en natuurlijk de trotse winnaars.

Op de scorelijst vanaf week 34 tot nu is de top 3 door elkaar geschud: op nummer 1 staat nu J. Zernitz, op nr. 2 S. Pit-Bakker en op nr. 3 W. Damman. Deze week was de opbrengst weer beter dan vorige week met een gemiddelde opbrengst van 1,04 kWh per m2.

Vanuit Duurzaam Hoonhorst zijn er nu al ruim 400 panelen geplaatst. Afgelopen week zijn er weer 3 nieuwe zonenergie-opwekkers bij gekomen en aankomende week staan er wederom 3 op de lijst. De vele panelen in Hoonhorst hebben dit jaar al ruim 21000 kWh opgewekt.

Hoonhorst heeft er sinds 21 november een collega bij die zich ook het duurzaamste dorp van Overijssel mag noemen, namelijk Olst. We zijn benieuwd of ze in Olst ook zo succesvol met de zonnepanelen gaan zijn.