maandag 9 mei 2011

Voordelen snel internet

Onderwijs: multimediaal leren Internet wordt in het onderwijs steeds belangrijker. Multimediaal leren is een nieuw onderwijsconcept waarbij diverse media slim gecombineerd worden tot één leeromgeving, deels fysiek, deels virtueel. Denk aan het gebruik van digitale schoolboren en werkstukken die digitaal worden gemaakt. Met breedband internet zijn er geen beperkingen waar je deze omgeving kan gebruiken: op school, thuis of onderweg op de mobiel. Nog een groot voordeel is dat bij langdurige ziekte via een beeldverbinding met school de lessen gewoon gevolgd kunnen worden.

Zorg: zorg op afstand en communiceren met familie Dit is een geavanceerd systeem waarmee senioren met videocommunicatie contact hebben met hun zorgverleners waardoor ‘zorg op afstand’ mogelijk wordt. Daarnaast biedt het veel meer mogelijkheden: beeldcommunicatie met familie en vrienden, waar dan ook ter wereld. Voor senioren, maar ook voor doven en slechthorende mensen is dit ook een hele mooie manier om met familie in contact te blijven! Daarnaast kunnen zij ook op de hoogte blijven van buurtinformatie via wijk-tv, kerk-tv. Of educatieve en informatieve diensten over gezondheid en welzijn bijwonen vanuit de veilige omgeving van hun eigen woning. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

Klaar voor de 21ste eeuw Volgens de welbekende Wet van Moore verdubbelt de capaciteit van computers elke twee jaar. Deze groei in capaciteit heeft uiteraard ook gevolgen voor software ontwikkeling. Er komen steeds nieuwe programma’s op de markt die veel meer functionaliteiten aanbieden en daardoor ook meer capaciteit nodig hebben. Zo werkt het ook met glasvezel. Met een glasvezelnetwerk heb je toegang tot een haast oneindige capaciteit, hierdoor verloopt de ontwikkeling van nieuwe diensten via breedband ook vele malen sneller. Diensten als zorg op afstand, thuiswerk zijn met breedband internet al binnen handbereik. Interactieve cursussen, beveiliging. Wat de toekomst ook brengt, met breedband internet bent u er zeker klaar voor!