donderdag 8 december 2011

Subsidie energiebesparende maatregelen in de eigen woning

Op de valreep, maar wellicht de moeite waard.

Heeft u een EPA advies (energieprestatieadvies) laten opmaken van uw eigen woning? En gaat u energiebesparende maatregelen uitvoeren? Of heeft u al maatregelen uitgevoerd? Dan is het volgende wellicht interessant.

Er zijn tot eind van dit jaar nog subsidiemogelijkheden. Bij de keuring voor het EPA advies heeft uw woning een Energielabel en een Energie Index gekregen. Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kunnen beide veranderen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet er een herkeuring plaatsvinden zodat aantoonbaar is dat de woning een beter label en een lagere energie index heeft.

• Bij een verbetering van de Energie Index met 0,5 kan er 300,- euro worden aangevraagd.
• Wordt er 0,75 of beter verbeterd op de Energie Index dan kan men aanspraak maken op de 750,- euro subsidie.

Duurzaam Hoonhorst stelt een bijdrage beschikbaar voor de inwoners van Hoonhorst voor de kosten van de herkeuring op basis van ‘no cure, no pay’: Duurzaam Hoonhorst vergoed de kosten voor de herkeuring als u onverhoopt niet voor de subsidie in aanmerking komt. Ontvangt u wel de subsidie dan vervalt de bijdrage van Duurzaam Hoonhorst voor de kosten van de herkeuring.

De subsidie moet voor 31 december worden aangevraagd. De subsidie wordt verstrekt tot de pot leeg is en uiterlijk tot 31 december 2011.

De maatregelen die u in uw woning treft kunnen later, maar moeten binnen 1 jaar, worden uitgevoerd. Voor het aanvragen van de subsidie op de energiebesparende maatregelen en de herkeuring kunt u terecht bij Archetex in Lemelerveld. Zij verrichten de EPA keuringen in Hoonhorst in overleg met Duurzaam Hoonhorst en de gemeente Dalfsen. Heeft u belangstelling, neem dan zo snel mogelijk contact met Michel Koenjer, 0572-370544, info@archetex.nl.

En we wijzen u graag nog op de duurzaamheidslening voor uitvoering van energiebesparende maatregelen van de gemeente Dalfsen. Meer informatie daarover is te vinden op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.
Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook op vrijdagmiddag bij het informatiecentrum terecht. Maar wees er snel bij.