donderdag 8 december 2011

De stand van de zon

We hebben er weer een aantal nieuwe zonne-energie opwekkers bij: welkom bij de club.

Het geven van korting op de zonnepanelen door Duurzaam Hoonhorst houdt op 31-12-2011 op. Ken je nog iemand die misschien ook mee wil doen, geef dan door dat ze voor eind december een offerte moeten hebben ontvangen van de installateurs Dijkman/Muizelaar om voor de korting in aanmerking te komen.

Afgelopen week was de gemiddelde opbrengst een stuk beter dan de week ervoor: 0,72 kWh/m2.

De verschillen per persoon zijn ook een stuk groter dan vorige week. Er zal op de ene plek toch wat meer zon/licht zijn dan op de andere plek. Dit in tegenstelling tot de mist van vorige week. Dit leidde overal tot weinig opbrengst.
De top 3 is weer gewijzigd, maar dat komt met name doordat de laatste stand van A. Koerhuis niet is verwerkt. De stand is nu:
Op nummer 1 staat J. Zernitz op nr. 2 A. Koerhuis op nr. 3 S Pit-Bakker. Jack staat al 3 weken stevig op kop. De hoogste opbrengst afgelopen week was van J. Veldkamp.
De kwaliteit van de bevestigingsmaterialen en de vakkundigheid van de installateurs wordt op dit moment goed getest door de storm. Nu maar hopen dat alles op zijn plek blijft liggen. Als het nu allemaal blijft liggen dan hoeven we bij een volgende storm niet weer zenuwachtig te worden.