vrijdag 6 januari 2012

Snel internet: de stand van zaken

Inmiddels is de uitrol van het snelle internet in het dorp Hoonhorst gestart. Vanaf 15 januari worden per dag tussen de 10-15 mensen overgezet is de planning. XS4aLL/Guidion maken hiertoe afspraken. Verder worden de kasten in de Marshoek, bij station in Dalfsen en Heinoseweg (Sterrebos) komende nacht opgeleverd door KPN. Vanaf eind januari kunnen mensen achter deze kasten dan worden overgezet. Kast Hagenweg (nabij Fakkert) is nog onduidelijk.

Het blijkt dat de nieuwerwetse manier van werken in het project Snel Internet van Hoonhorst nog niet altijd past bij de administratieve systemen van KPN en XS4ALL. Dit levert bij de overstappers vragen op. Hieronder een paar antwoorden.

Gratis overstappen
Inderdaad is het overstappen gratis voor de mensen die voor 15 augustus zijn overgestapt. Echter XS4ALL brengt eerst alle kosten in rekening en gaat dit later crediteren. Dat betekent dat de volgende kosten, afhankelijk van het gekozen pakket, in rekening worden gebracht: 10 euro verzendkosten modem, 50 euro activering TV en 10 euro nummerbehoud telefonie. Ook de eerste drie maanden gratis wordt middels creditering verrekend. Dit is niet ongebruikelijk, zo laten ze de korting ook goed zien, alleen wel omslachtig. Er is contact geweest hierover met XS4ALL. Helaas blijkt dat hun systemen andere werkwijzen niet aan kunnen en afwijken van de nu geldende werkwijze zou alleen maar tot meer problemen en fouten leiden.

2e TV via Digitenne
De tweede TV aansluiting gaat via Digitenne en is gratis. Echter dit is een product van KPN. De werkwijze is als volgt. KPN stuurt een factuur van 4 euro per maand naar de klant en XS4ALL crediteert dit weer op de abonnementsgelden. Per saldo betaal je dus 15 euro voor het basis-TV pakket met 2 aansluitingen (1e TV op modem van XS4ALL en de 2e TV op Digitenne). Ook dit is omslachtig, alleen klopt wel met de afspraken die wij met XS4ALL hebben gemaakt en per saldo juist.

Voor specifieke en technische vragen kunen de overstappers contact opnemen met XS4ALL en algemene vragen kunt u ook mailen naar info@duurzaamhoonhorst.nl