zaterdag 10 maart 2012

Hoonhorst zetg DAG tegen zwerfafval

Een goed begin met taart en koffie, wat studeren op de kaart en direct aan de gang: vrijwillgers struinden de hele dag door het Hoonhorster buitengebied op zoek naar zwerfafval. Van echt zoeken was geen sprake: er lag zoveel dat het makkelijk te vinden was... Na een dagje opruimen in druilerig weer is het Hoonhorst buitengebied weer schoon. Onvoorstelbaar is de hoeveelheid troep die men van zich af gooit..... Aan de Rietmansweg / Oude vechtsteeg lag een doormidden gezaagd eenpersooons ledikant, die door de vrijwilligers maar weer werd opgeruimd.


Vlak bij het station een volle vuilniszak vol met kleding, zat er gevouwen in, maar was doorweekt en lag diep in de sloot, verder ontzettend veel flesjes en blkljes, plastic bekers en snoepppapier. Maar ook weer een aantal autobanden.
Graag wijzen we iedereen op de mogelijkheid dit ook bij het afvalstation van de Rova aan de Hessenpoort in Zwolle te brengen. Blijkbaar was men toch al onderweg, anders lag het niet in de berm, dan is een stukje verder rijden een kleine moeite...en veel plezier. Snoeppapier, blikjes, flesjes etc.  konden tot gebruik blijkbaar wel gedragen worden, maar daarna werd de last te zwaar? Belast de natuur niet met uw afval en gooi  het met groot gemak ergens in een afvalbak.
Op dit moment is nog niet het totaal bekend, maar zal gaan rond de 30 vuilniszakken. De opruimploeg werd onderweg door Party restaurant Het Boskamp verrast met soep en stokbrood. Dit liet zich mede gezien het slechte weer maar al te goed smaken.