woensdag 23 juni 2010

Award voor studenten met Hoonhorst-project


De studenten van de Saxion Hogeschool hebben met hun project "Duurzaam Hoonhorst: Big Business' de award toegekend gekregen door de vakjury van de Hogeschool. Oftewel Jamila Blokzijl, Lukas Zegwaart en Joyce Doornekamp van de studierichting Concept & Product Development hebben met hun project voor Duurzaam Hoonhorst een topprestatie geleverd. Dat vonden we in Hoonhorst al en is nu door de 'echte' vakmensen bevestigd.
'Duurzaam Hoonhorst: Big Business' is een concept dat er voor zorgt dat de leefgemeenschap Hoonhorst in de toekomst op meerdere gebieden nog duurzamer te werk gaat, zodanig dat het een voorbeeldgemeenschap wordt met de sociale, ecologische economische aspecten in acht genomen. Het eindproduct met meerdere ideëen (bijv. de lokale afhaalbar met voedsel van Hoonhorsterbodem, groen gemeenschappelijk electrisch rijden, het gebruikte internetgeheugen bij social media omzetten in energie, flexibele -naar omstandigheden aan te passen- woningen en nog veel meer) is uitgewerkt en in een tijdsplan neergezet. De conceptbeschrijving geeft een realistisch idee over hoe een kleine gemeenschap begint met een groot verschil te maken voor de rest van de regio. En -zoals de studenten schrijven- wie weet kan Hoonhorst zelfs op nationaal en internationbaal niveau een goed voorbeeld geven.
De prijs bestond uit een prachtige oorkonde van de Saxion en namens Duurzaam Hoonhorst is hen de sjerp die hoort bij de eretitel Held van Hoonhorst omgehangen.