dinsdag 8 november 2011

"Brand molen Fakkert Hoonhorst"

Dit was de kop in een artikel in de krant van 1868.

Van echte brand is vandaag geen sprake. Neen nu gelukkig niet, maar wel staat de molen van achter de ramen " in lichterlaaie".

Vandaag werd de molen voorzien van de aansluiting op het lichtnet en zijn gelijk de lampen gemonteerd voor alle ramen, in totaal 14 stuks. Menigeen zou denken dat dit niet past in Duurzaam Hoonhoorst, maar juist wel. De lampen die bij nacht moeten zorgen voor het aanlichten van de molen, van binnenuit, zijn ons beschikbaar gesteld door Duurzaam Hoonhorst en hebben een stroomverbruik van slechts 4 watt, dus energiearme LED lampen.

Ook de overige lampen in de molen worden uitgevoerd in LED verlichting. Dus onze molen is wel heel erg energie zuinig. Ook van binnenuit is het een prachtig gezicht de verlichte ramen. En natuurlijk kunnen we straks malen op windkracht, dus het stroom verbuik zal zeer beperkt zijn.

Op de foto's te zien dat de zakken graan voor het proefmalen reeds gereed liggen. Ook daar is dezer dagen hard aan gewerkt. De aannemer is vrijwel gereed om donderdag de vooroplevering te kunnen laten plaatsvinden.

Wij hopen dat hierna ook snel een definitief plan gemaakt kan worden voor de gewenste aanbouw en de inrichting van het molenterrein. Wij zien de toekomst zeer positief tegemoet, met onze molen die met de dag mooier gaat worden.
De molenstichting.