donderdag 30 juni 2011

Snel Internet: we gaan aan de slag! Start op 4 juli om 13.00 uur in Hoonhorst

Gemeenschappelijk maken we het mogelijk in Hoonhorst, Hét Duurzaam Dorp van Overijssel: een snelle internetverbinding voor allen!

Op maandag 4 juli om 13.00 uur gaat in Hoonhorst de schop in de grond voor de aanleg van een glasvezelverbinding. De werkzaamheden starten in de Koelmansstraat midden in de kern van Hoonhorst en eind 2011 wordt het project opgeleverd. Dan beschikken alle inwoners van Hoonhorst, Wythmen en het bijbehorend landelijk gebied over een snelle internetverbinding.

Bij de start zullen onder andere Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Theo Rietkerk, Burgemeester Han Noten en wethouder Duurzaamheid Klaas Agricola van de gemeente Dalfsen, de directie Noord-Oost van de KPN, XS4all en de uitvoerende (lokale) bedrijven aanwezig zijn.

Vanuit Duurzaam Hoonhorst worden diverse projecten opgestart om uiteindelijk een duurzame gemeenschap te worden. Eén van de projecten is om te komen tot breedband internet verbindingen voor alle Hoonhorsters, in de kern en in het buitengebied. Een snelle internetverbinding is de basis van vele duurzame projecten en activiteiten, of je nu in de bebouwde kom woont of daar buiten mag geen verschil maken. Een breedband verbinding is in feite de essentiële infrastructuur die nodig is voor een duurzame gemeenschap. Het is de basis voor prettig wonen, werken en leven in Hoonhorst en biedt winst en een duurzame toekomst voor het bedrijfsleven, scholen en andere educatie, de mantel- en professionele zorg, inwoners, thuiswinkelen, sociale contacten enzovoort.

Om dit ook in Hoonhorst mogelijk te maken is op initiatief van de stichting Duurzaam Hoonhorst 2050, in samenwerking met KPN en XS4ALL, gekomen tot een plan om snel internet in Hoonhorst en het buitengebied te gaan realiseren.

Voorwaarde was wel dat een groot aantal huishoudens uit Hoonhorst, Wijthmen en buitengebied veranderden van provider en overstapten naar XS4ALL. (Wijthmen profiteert mee van het Hoonhorster initiatief: de glasvezel komt via Zwolle door hun grondgebied). Sinds de start van het project in maart hebben voldoende inwoners van Hoonhorst en Wythmen de overstap gemaakt naar de internetprovider XS4all oftewel ruim een derde van het aantal huishoudens.

In Hoonhorst zijn we er trots op dat we dit groene, gezonde project gemeenschappelijk weten te realiseren en we nodigen u/jullie van harte uit bij de start op maandag 4 juli aanwezig te zijn rond 13.00 uur in de Koelmansstraat.